20.2.12

Μήλα ψητά


Διανύουμε τις κρύες νύχτες του χειμώνα...Οικογενειακή θαλπωρή,  ζεστασιά στα βλέμματα... Στο τραπέζι, στην ψάθινη φρουτιέρα, μήλα ολοστρόγγυλα, λαμπερά! Ξύλα σιγοκαίνε στο τζάκι...  Ώρα να γλυκαθούμε! Τι λέτε?
Έχουμε και λέμε λοιπόν!

8 μήλα
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι κονιάκ
100γρ. καρυδόψιχα
1 κουταλιά σούπας κανέλλα
σαντιγύ
κερασάκια γλασέ

Από τα αξεφλούδιστα μήλα, αφαιρούμε τους σπόρους με το ειδικό εργαλείο... Προσέχουμε όμως να μη φτάσει η τρύπα μέχρι κάτω. Ανακατεύουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι, τα γεμίζουμε με τη γέμιση και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλλα και ρίχνουμε το κονιάκ. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά ή τα βάζουμε στο τζάκι να σιγοψηθούνε... Τα σερβίρουμε με σαντιγύ και κερασάκια.....
Ιδανικός ο συνδυασμός μήλου - σταφίδας - κανέλλας! 
Μεθυστική η ευωδιά του κονιάκ! 
Γεύση ζωής φίλοι μου!

Και μην ξεχνάμε την γνωστή μας φράση! 
Ένα μήλο την ημέρα... τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: