22.2.12

Σπανακόρυζο... το υγιεινό! Η συνταγή της ημέρας!


Ταξιδάκι στα μονοπάτια της γεύσης σήμερα...
Σήμερα έχει σπανακόρυζο, μας έλεγε η μαμά μας... 
κι εμείς ξινίζαμε τη μούρη μας... γιατί θέλαμε κρέας με πατάτες τηγανητές...!!! 
Κανένας μας δεν ήθελε να το φάει!... 
Όμως τελικά έγινε το αγαπημένο μου φαγητό... 
και ομολογώ ότι δε λείπει ποτέ από το εβδομαδιαίο μενού μας! 
Ελάτε να το μαγειρέψουμε παρέα!

σπανακόρυζο
Για 6 άτομα, χρειαζόμαστε τα εξής υλικά:
300 γραμ. περίπου σπανάκι, 4 -5 κρεμμυδάκια χλωρά, 1 κρεμμύδι ξερό, 1 ματσάκι άνηθο, 2 κύβους λαχανικών, μισό κιλό ρύζι καρολίνα, λάδι 1 φλιτζάνι τσαγιού περίπου, 9 φλιτζάνια τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι


Πρώτα απ΄όλα βάζω σε μια κατσαρολίτσα 9 φλιτζάνια νερό με τους κύβους λαχανικών να ζεσταθεί. Καθαρίζω το σπανάκι, το πλένω και το κόβω σε χοντρά κομμάτια. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί. Ανακατεύω, ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα κι αυτά. Ακολουθεί το σπανάκι που το έχω κόψει σε χοντρά κομμάτια και στο τέλος το ρύζι. Τα φέρνω όλα μια βόλτα στην κατσαρόλα, να τσιγαριστούν και να ενωθούν. Ρίχνω λίγο λίγο το νερό με τους κύβους λαχανικών που ζέστανα πριν, μέσα στα υλικά. Ανακατεύω και όταν δω ότι το ήπιε, ξαναρίχνω νεράκι... Επαλαμβάνω μέχρι να ρίξω όλο το νερό... Προς το τέλος προσθέτω τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλατάκι και πιπεράκι. Όταν δω ότι το φαγητό έχει μισοβράσει και είναι ζουμερό ακόμα... κλείνω το μάτι της κουζίνας, το σκεπάζω και το αφήνω να σφίξει.
Περιχυμένο με λεμονάκι,
το σπανακόρυζο έχει τέλεια γεύση... !
σπανακόρυζο
Ας διαβάσουμε εδώ και δυο λόγια για το σπανάκι
 Φιλάκια και να χαμογελάτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: