1.3.12

Ο ελληνικός καφές...


Άλλοι τον πίνουν το πρωί...
άλλοι το απογευματάκι... 
και άλλοι το βράδυ σε ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας... 
Φρεσκοκομμένος δε... έχει υπέροχη γεύση! 
Ο ελληνικός καφές είναι μια "γλυκιά" καθημερινή συνήθεια... 
που τονώνει και "ξυπνά" το νευρικό μας σύστημα!!! 
Πάμε για καφέ λοιπόν...!!!
Καφές βαρύς γλυκός-ελληνικός καφές
Καφές βαρύς γλυκός

1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
1-1/2 έως 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού καφέ

Βάζουμε το νερό στο μπρίκι να ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τον καφέ και ανακατεύουμε. Όταν φουσκώσει,  τον κατεβάζουμε πριν βράσει, για να μη χαλάσει το καϊμάκι του. (Καϊμάκι είναι το πηχτό στρώμα με ή χωρίς φούσκες που σχηματίζεται μόλις αρχίζει να φουσκώνει ο καφές. Ένας βαρύς καφές έχει πάντα καϊμάκι).

Καφές μέτριος βραστός

1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 έως 1-1/2 κουταλάκι γλυκού καφέ

Βάζουμε το μπρίκι στη φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον καφέ να πάρει βράση, για να κόψει το καϊμάκι του.

Στην υγειά σας!!!


"Από Ελληνική Μαγειρική με παραδοσιακές συνταγές"

Δεν υπάρχουν σχόλια: