31.3.12

Κανελόνια με κιμά... Μμμμ... νοστιμιά!

Κανελόνια με κιμά-logia apla-ζυμαρικά
Συστατικά
  • 1 πακέτο (250 γρ.) Κανελόνια Melissa
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ ποτηράκι κρασί άσπρο
  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτί ψιλοκομμένο τοματάκι Primo Gusto
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα :
  • 500 γρ. Passata Primo Gusto
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο τοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο επί 40 ΄(πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του). Μόλις μισοκρυώσει ανακατεύουμε με το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά. Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά. Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα (σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο, μόλις ξανθίνει προσθέτουμε την τομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό). Βράζουμε την σάλτσα για 10΄σε σιγανή φωτιά.
Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως. Αν είναι λιγότερη προσθέτουμε στο πυρέξ χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο το πυρέξ ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 30΄. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10΄.
Χρόνος προετοιμασίας: 60’
Χρόνος μαγειρέματος: 40’
Μερίδες: 10’

http://www.melissa.gr

2 σχόλια:

άγγελέ μου είπε...

ΜΜΜΜ!!!ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα :) Ωραία συνταγή! Να είσαι καλά. Καλή συνέχεια!
https://twitter.com/staroad_shield