7.3.12

Μανιτάρια αλα κρεμ με ζαμπόν...


Μανιτάρια!!! 
Η μάνα γη έχει πολλά να μας προσφέρει!... 
Αγαπώ να τα μαγειρεύω με κρέμα γάλακτος... 
αν και χωρίς αυτήν, είναι πάλι υπέροχα!
Χρειαζόμαστε:
2 πακέτα μανιτάρια των 500 γραμμαρίων
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
10 ζαμπόν σε φέτες ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
λαδάκι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Καθαρίζω, πλένω και κόβω σε φέτες τα μανιτάρια. 
μανιτάρια αλα κρεμ-σάλτσα
 Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω στο λάδι
το κρεμμύδι χοντροκομμένο, 
ρίχνω τα μανιτάρια και ανακατεύω. 
Αφήνω λίγο στη φωτιά να τσιγαριστούνε 
(να φύγουν τα πολλά υγρά)
 και σβήνω με το κρασί.
μανιτάρια αλα κρεμ-σάλτσα
 Ρίχνω αλατάκι και σιγοβράζω για 20 λεπτά περίπου, 
ώσπου να μείνει με λίγα υγρά... 
Αν χρειαστεί ρίχνω λίγο νεράκι.
μανιτάρια αλα κρεμ-σάλτσα
 Όταν κρίνω ότι έχουνε βράσει, 
ρίχνω τις φέτες ζαμπόν κομμένες 
και περιχύνω με την κρέμα γάλακτος. 
Ανακατεύω σε σιγανή φωτιά, 
ώσπου να αποκτήσει η σάλτσα μια όμορφη κρεμώδη υφή... 
μανιτάρια αλα κρεμ-σάλτσα
Πασπαλίζω με ρίγανη και πιπεράκι.
μανιτάρια αλα κρεμ-σάλτσα
Μπορούμε να τα απολαύσουμε και ως σάλτσα
πάνω σε ζυμαρικά, ή ρύζι...

Καλή όρεξη... και πάντα με χαμόγελο!

2 σχόλια:

SPYRIDOULA είπε...

Υπέροχο φαγάκι!!!

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο!!!
Εγώ πρόσθεσα μαζί με το κρεμμύδι και ψιλοκομμένη πιπεριά και μαζί με την κρέμα γάλακτος, τριμμένη γραβιέρα! ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ!
Μιχάλης