21.3.12

Περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα!... Η συνταγή της ημέρας!

Περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα λοιπόν...!!!
Και μια που είχα το κολοκύθι αρκετό καιρό... είπα να το φτιάξω!!!
... και να σας γλυκάνω!!!

Χρειαζόμαστε ένα μικρό κίτρινο κολοκύθι.
κολοκύθι-κολοκυθόπιτα-νηστίσιμα-συνταγές






Το  κόβουμε στα δυο και μ΄ένα κουτάλι ξύνουμε το περιεχόμενό του.
κολοκύθι-κολοκυθόπιτα-νηστίσιμα-συνταγέςκολοκύθι-κολοκυθόπιτα-νηστίσιμα-συνταγές
Στίβουμε καλά την ψίχα του κολοκυθιού και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες, 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές, 1/2  φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε), 2 φλιτζάνια καρύδια χοντροτριμμένα, 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη (ή σιμιγδάλι ψιλό), μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι, 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σκόνη, μισή κουταλιά γαρίφαλο σκόνη.

κολοκύθι-κολοκυθόπιτα-νηστίσιμα-συνταγέςκολοκύθι-κολοκυθόπιτα-νηστίσιμα-συνταγές

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Φτιάχνουμε ζύμη για φύλλο: Σε ένα μπολ βάζουμε 4 ποτήρια νερού αλεύρι, χλιαρό νεράκι (όσο πάρει), λίγο αλάτι, λαδάκι και 1 κουταλιά ξύδι.
κολοκύθι-κολοκυθόπιτα-νηστίσιμα-συνταγές
Ζυμώνουμε καλά, χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και ανοίγουμε 2 φύλλα.
κολοκύθι-κολοκυθόπιτα-νηστίσιμα-συνταγές

Λαδώνουμε το ταψάκι μας, απλώνουμε το ένα φύλλο, 
το λαδώνουμε και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση.
κολοκύθι-κολοκυθόπιτα-νηστίσιμα-συνταγές
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο
λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και τρυπάμε εδώ κι εκεί μ΄ ένα μαχαίρι.





Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να πάρει η πίτα μας ένα όμορφο ξανθό σκούρο χρώμα.

Καλή μας όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: