30.5.12

Γαλατόπιτα (γλυκιά χωρίς φύλλο)


Γλυκές καλημέρες!!!

galatopita glykia-γαλατόπιτα γλυκιά-πίτες γλυκές
Yλικά:
Γάλα: 1,5 λίτρο
Χοντρό σιμιγδάλι: 1,5 κούπα
Ζάχαρη: 2 κούπες
Βούτυρο: 220 γρ.
Αυγά: 7 μέτρια
Πορτοκάλι: 1 το χυμό και το ξύσμα
Λεμόνι: 1 το χυμό και το ξύσμα
Βανίλιες: 2 κάψουλες

Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε το γάλα να φτάσει σχεδόν στο σημείο βρασμού. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύοντάς το σιγά - σιγά το σιμιγδάλι. Σε σιγανή φωτιά βράζετε ανακατεύοντας ώσπου να σφίξει αρκετά η κρέμα.
2. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου να λιώσει το βούτυρο και να αναμιχθεί με την κρέμα. Προσθέτετε τους χυμούς, τα ξύσματα και τις βανίλιες.
3. Αφήνετε να πέσει κάπως η θερμοκρασία της κρέμας, ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα στην επιφάνειά της. Τέλος χτυπάτε τα αυγά ελαφρά και τα προσθέτετε κι αυτά στην κρέμα ανακατεύοντας.
4. Αδειάζετε την κρέμα σε αντικολλητικό ταψί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για μία περίπου ώρα. Τρώγεται χλιαρή σε ή θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: http://www.radicio.com/

6 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ.SUNSET είπε...

καλημερα
κατι ασχετο με την αναρτηση θα ρωτησω
το ρολοι διπλα με τα τριανταφυλλακια , μου αρεσει πολυ

μηπως θυμασαι που το βρηκες;

ευχαριστω

anna είπε...

Καλημέρα.Φαίνεται πολύ αφράτη!!!Φιλιά.

me logia apla είπε...

Να είστε καλά φίλες μου! Καλή σας μέρα!

Eri είπε...

Πολύ ωραία αγαπημένη γαλατόπιτα! Καλή συνέχεια!

Leviathan είπε...

Να είχα ένα κομμάτι!!!!! :) φαίνεται υπεροχη!!

SPYRIDOULA είπε...

Καλημέρα!Καιρό τώρα ήθελα μια συνταγή για γαλατόπιτα και η δική σου φαίνεται θεσπέσια!Να είσαι καλά!Φιλάκια!