15.6.12

Δίχρωμο γλύκισμα με ζελέ φράουλα και σοκολάτα!


Ένα καλοκαιρινό γλυκάκι!
γλύκισμα με ζελέ φράουλα-σοκολάτα-glyka-γλυκά-ζαχαροπλαστική-φρουί ζελέ


ΥΛΙΚΑ

1 φάκελο Φρουί ζελέ με γεύση φράουλα Γιώτης
400 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
5-6 φρέσκιες φράουλες
150 γραμ. Τριμμένο μπισκότο Γιώτης
2 φακέλους Κουβερτούρα σε σταγόνες Γιώτης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε την κρέμα γάλακτος και τα 200 ml γάλα.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και διαλύετε το περιεχόμενο ενός φακέλου Φρουί ζελέ με γεύση φράουλα.
Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει αρκετά αλλά όχι να πήξει. Βράζετε 200 ml γάλα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το περιεχόμενο 2 φακέλων Κουβερτούρα σε σταγόνες Γιώτης.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά. Σε μια ειδική μακρόστενη φόρμα βάζετε την κρέμα-ζελέ φράουλας και την τοποθετείτε στο ψυγείο ή για 10 λεπτά στην κατάψυξη, μέχρι να πήξει. Λίγο πριν πήξει τελείως τοποθετείτε ψιλοκομμένα κομματάκια από τις φρέσκιες φράουλες.
Όταν πήξει τελείως το πρώτο στρώμα κρέμας, ρίχνετε προσεκτικά το γκρανάζ σοκολάτας και τοποθετείτε το γλύκισμα στο ψυγείο.
Λίγο πριν πήξει καλά το στρώμα σοκολάτας, απλώνετε στην επιφάνεια το τριμμένο μπισκότο, απαλά, ώστε να κολλήσει ελαφρά.
Όταν πήξει τελείως το γλύκισμα, αναποδογυρίζετε και ξεφορμάρετε. Σερβίρετε από το ψυγείο.

http://www.jotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: