11.6.12

Σιρόπι σοκολάτας...

siropi sokolatas-σιρόπι σοκολάτας-ζαχαροπλαστική-γλυκά
Υλικά συνταγής:
Ζάχαρη: 1 1/2 κούπα
Νερό: 1 1/2 κούπα
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι: 1 πρέζα
Κακάο: 1 κούπα

Οδηγίες:
1. Κοσκινίζετε το κακάο, μέσα σε κατσαρολάκι. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
2. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά (όσο περισσότερο το βράσετε τόσο πιο παχύρρευστο θα γίνει το σιρόπι).
3. Κατεβάζετε το σιρόπι από την φωτιά και αδειάζετε σε γυάλινο μπουκάλι ή βάζο. Κλείνετε και όταν κρυώσει το φυλάτε στο ψυγείο.

http://www.radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: