21.6.12

Cheese Cake!


Cheese Cake-γλυκά-συνταγές ζαχαροπλαστικής-κέικ

Υλικά για τη βάση μπισκότου 
100 γρ. τριμμένα ΜΠΙΣΚΟΤΑ Light
30 γρ. ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ χαμηλών λιπαρών
30 γρ. ΒΙΤΑΜ LIGHT
1 γρ. ΚΑΝΕΛΛΑ σκόνη
15 γρ. πούδρα ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
1 δόση σκόνη ΒΑΝΙΛΙΑ

Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Υλικά για την κρέμα τυριού 
270 γρ. ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ χαμηλών λιπαρών
50 γρ. ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
1 δόση σκόνη ΒΑΝΙΛΙΑ
1/4 ξύσμα ΛΕΜΟΝΙΟΥ
10 γρ. ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
10 γρ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΜΑΙΖΕΝΑ
150 γρ. ΑΒΓΑ

Εκτέλεση
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το τυρί, τη φρουκτόζη, τη βανίλια, το κορνφλάουρ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Παράλληλα έχουμε χτυπήσει τα αβγά με ένα σύρμα χειρός για 2 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά μέσα στο υπόλοιπο μείγμα ενώ χτυπάμε λίγο – λίγο μέχρι την πλήρη ομογενοποίησή τους.

Τρόπος Σύνθεσης

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι ύψους 4 cm και διαμέτρου 16 cm. Στη βάση του ταψιού τοποθετούμε 2 στρώσεις ριζόχαρτο. Βουτυρώνουμε τη βάση του ταψιού και τα ριζόχαρτα έτσι ώστε να κολλήσει η βάση μπισκότου πάνω στο ριζόχαρτο. Με ένα κουτάλι στρώνουμε τη βάση μπισκότου να γίνει λεία και συμπαγής και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Αφού παγώσει έχουμε έτοιμη την κρέμα τυριού, γεμίζουμε το ταψάκι μέχρι το χείλος του και ψήνουμε στο φούρνο σε μπαιν- μαρί στους 150 βαθμούς κελσίου για μια ώρα περίπου. Όταν ψηθεί και κρυώσει καλά, το ξεφορμάρουμε καλύπτοντας την επιφάνεια με φρέσκα φρούτα.

Συνταγή από το βιβλίο Light Γλυκά των εκδόσεων Les Livres du Tourisme του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Συγγραφείς: Θεόδωρος Παγιατάκης, Αναστάσιος Πρωτοψάλτης. Επιμέλεια θρεπτικής ανάλυσης: Θεοδώρα Γ. Καλογεράκου 

1 σχόλιο:

Μαμά Κουκουβάγια Βέρα είπε...

Πολύ αγαπημένο γλυκό, ότι πρέπει για καλοκαιράκι!