1.8.12

Ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα...

ηλιοβασίλεμα-Ελλάδα-καλοκαίρι-ήλιος-θάλασσα-Άνω Μερά-Φολέγανδρος
Άνω Μερά, Φολέγανδρος
Η άγρια ομορφιά της Φολεγάνδρου, τα απότομα βράχια της που βουτούν στη θάλασσα σε αντίθεση με τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος, δημιουργούν ένα επιβλητικό σκηνικό, έστω και αν απο δω δεν φαίνεται ο ήλιος να βουτά στη θάλασσα.


ηλιοβασίλεμα-Ελλάδα-καλοκαίρι-ήλιος-θάλασσα-Γιάλοβα-Μεσσηνία
Γιάλοβα, Μεσσηνία
Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, είναι από μόνη της ένα τοπίο μοναδικό. Κι ακόμα περισσότερο όταν ο ήλιος βουτά πίσω από τα γαλλαζοπράσινα νερά της, για να βυθιστεί στη θάλασσα. Αν βρεθείτε το φθινόπωρο στη περιοχή, όπου οι μεταναστευτικοί πληθυσμοί των πουλιών κάνουν την εμφάνιση τους, το θέαμα θα σας θυμίσει ντοκιμαντέρ άλλων χωρών.

ηλιοβασίλεμα-Ελλάδα-καλοκαίρι-ήλιος-θάλασσα-Καϊάφας-Ηλεία
Καϊάφας, Ηλεία
 Από την απέραντη αμμουδιά του,ίχνος στεριάς δεν διακρίνεται στον ορίζοντα. Μετά από μία ολόκληρη μέρα στην φανταστική παραλία του έχουμε την δυνατότητα να δούμε τον ήλιο να βουτά στη θάλασσα! Ένας παλιός θρύλος στη Χαβάη λέει ότι οι ευχές πραγματοποιούνται την στιγμή που η τελευταία ηλιαχτίδα χάνεται στο νερό.

ηλιοβασίλεμα-Ελλάδα-καλοκαίρι-ήλιος-θάλασσα-Κερί-Ζάκυνθος
Κερί, Ζάκυνθος
 Εδώ, ο κόσμος συγκεντρώνεται από νωρίς σε μια αμφιθεατρική πλαγιά που αγναντεύει το Ιόνιο, για να απολαύσει την θέα του ήλιου που χάνεται στα βάθη του. Το υπόλοιπο τοπίο είναι επίσης εντυπωσιακό,ένας απότομος γκρεμός στα δεξιά του λόφου και καμία άλλη στεριά στον ορίζοντα, καθότι το Κερί βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ζακύνθου.

ηλιοβασίλεμα-Ελλάδα-καλοκαίρι-ήλιος-θάλασσα-Μόντε Σμιθ-Ρόδος
Μόντε Σμιθ, Ρόδος
 Ο λόφος που υψώνεται πάνω από τη πόλη της Ρόδου, πήρε το σημερινό όνομα του από τον Άγγλο ναύαρχο Σίντεϊ Σμιθ, ο οποίος έστησε εκεί ένα παρατηρητήριο το 1802.Ο λόφος φιλοξενεί τα ερείπια της Άνω Ακρόπολης ,τα οποία συμβάλλουν στο εντυπωσιακό θέαμα του ηλιοβασιλέματος.


ηλιοβασίλεμα-Ελλάδα-καλοκαίρι-ήλιος-θάλασσα-Μύρτος-Κεφαλονιά
Μύρτος, Κεφαλονιά
Το εξωπραγματικό τιρκουάζ των νερών του,το λευκό της βοτσαλωτής παραλίας και τα βράχια που υψώνονται γύρω απ τη παραλία κάνουν το τοπίο ακόμα πιο εντυπωσιακό. Αυτά σε συνδυασμό με έναν κόκκινο ήλιο να βουτά στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, μας κάνει να μιλάμε για το πλέον φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα του Ιονίου.


ηλιοβασίλεμα-Ελλάδα-καλοκαίρι-ήλιος-θάλασσα-Οία-Σαντορίνη
Οία, Σαντορίνη
Πείτε ό,τι θέλετε: υπερ-προβεβλημένο,υπερ-φωτογραφημένο, υπερτιμημένο πάντως δεν είναι σε καμία περίπτωση. Όταν ο ήλιος δύει βάφει τη Καλντέρα και τα χρωματιστά σπίτια της Οίας στο χρυσαφί αυτό χρώμα που τους ταιριάζει τόσο! Όσοι δεν το χετε απολαύσει ακόμα, σπεύστε γρήγορα!

ηλιοβασίλεμα-Ελλάδα-καλοκαίρι-ήλιος-θάλασσα-Πλάκα-Μήλος
Πλάκα, Μήλος
 Το γραφικότερο ίσως χωριό του νησιού στεφανώνεται στην κορυφή του από το περίφημο Κάστρο που το βράδυ,φωτισμένο,κάνει το τοπίο ακόμα πιο ατμοσφαιρικό. Το Κάστρο προσφέρει πάνω απ όλα πανοραμική θέα σε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα των Κυκλάδων. Αυστηρά για ερωτευμένους θα λέγαμε.

ηλιοβασίλεμα-Ελλάδα-καλοκαίρι-ήλιος-θάλασσα-Χώρα-Ανάφη
Χώρα, Ανάφη
 Ακριβώς δίπλα στη Σαντορίνη, η μικρούλα Ανάφη προσφέρει ακριβώς αυτό που δεν μπορεί να δώσει η Σαντορίνη,ηλιοβασίλεμα με ρομάντζο, χωρίς πλήθη και κανέναν ήχο να σας αποσπά.
Δεν υπάρχουν σχόλια: