20.5.11

Η συνταγή της ημέρας! Σουφλέ ζυμαρικών με ζαμπόν και τυρί!

Μια γευστική πρόταση από το 

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά πένες ή βίδες
15 φέτες ζαμπόν ή πάριζα
1 φλιτζάνι τσαγιού κίτρινο τυρί (του τοστ που λιώνει) τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
λίγο βιτάμ
(προαιρετικά: φέτες μπέικον, λουκανικάκια κομμένα σε φετάκια, γαλοπούλα, πιπεριά ψιλοκομμένη)

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι, όχι όμως να παραβράσουν. Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα τυριά, τα αλλαντικά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα ταψάκι και τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε κομματάκια βιτάμ από πάνω και ψήνουμε στους 220 βαθμούς (σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στην αρχή και προς το τέλος ξεσκεπάζουμε), ώσπου να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Καλή επιτυχία... και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

2 σχόλια:

SPYRIDOULA είπε...

Καταπληκτική συνταγή απο τις πιο αγαπημένες μου!Φιλάκια πολλά!

Inco είπε...

Molto invitante la pasta che hai fatto!!
Tanti saluti a presto.
Inco