7.2.12

Cheesecake με φράουλες!


Υλικά
Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης
70 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
300 γραμμάρια  τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
500 γραμμάρια γραμμάρια φράουλες
110γρ ζάχαρη άχνη
1 κλωναράκι βανίλιας
80ml νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ή ένα τσέρκι 20 εκ. και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.
Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Αφού κρυώσει η βάση, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον χυμό λεμονιού. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την  κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια διπλώνετε τη σαντιγί με το μείγμα από τυρί κρέμα με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα φράουλας (κρύο) πάνω από το cheesecake.
Αφήνουμε το γλυκό  στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε.
Κόβουμε τις φράουλες κατά μήκος σε δυο κομμάτια. Ρίχνουμε τις κομμένες φράουλες σε ένα τηγάνι μαζί με την άχνη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας και 80ml νερό. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη σε χαμηλή εστία. Μόλις αρχίζει να καραμελώνει η ζάχαρη τότε αποσύρουμε από την εστία. Αφήνετε το μείγμα φράουλας να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το ρίξτε πάνω απ' το cheesecake.

www.sidagi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: